Partners

YIHR KOSOVO

Youth Initiative for Human Rights és una xarxa regional d’organitzacions no gobernamentals amb programes als territoris de Sèrbia, Kosovo, Croàcia, Montenegro y Bòsnia-Herzegovina. La missió de YIHR és protegir a les víctimes de violacions dels drets humans, establir noves conexions a la regió entre les generacions posteriors a la guerra, així com per incloure als joves en el procés de justicia de transició a través de la promoció de la veritat sobre les guerres a l’antiga Yugoslàvia. Youth Initiative for Human Rights promou la veritat, la justícia, la responsabilitadt i la igualtat como valors bàsics.
Els principals objetius de Youth Initiative for Human Rights – Kosovo són:

  • La promoció dels drets humans mitjançant l’educació, l’activisme, campanyes locales y xarxes regionals i la millora del pensamient crític de la juventut;
  • Contribuir a l’enfortiment de l’estat de dret a través de documentació, informació i abogar sobre la legislació que afecta els drets humans de tots;
  • Capacitar el procés de tractar amb el passat mitjançant l’establiment de nous víncles entre els i les joves a la regió dels Balcans occidentals.

Untitled-2

Iniciativa de Joves pels Drets Humans (YIHR) Bosnia i Herzegovina treballa en la construcció de connexions entre els joves a través dels Balcans, de diferents ètnies, regions i països, per millorar la participació dels joves en el procés de justícia transicional, treballar junts pels drets humans i la construcció d’enllaços que evitarà la reaparició del conflicte ètnic que va devastar la regió durant tants anys.

YIHR KOSOVO

Iniciativa de Joves pels Drets Humans (YIHR) Kosovo participa en la promoció dels drets humans mitjançant el treball amb el joves de Kosovo amb la finalitat d’augmentar el pensament crític, sobretot en els esdeveniments del passat marcat per la guerra recent. YIHR KS és la única organització juvenil de Kosovo que organitza accions al carrer per al dia nacional/internacional de les persones desaparegudes mitjançant la ruptura de tabús sobre les víctimes no albaneses de la guerra. Després de que el govern de Kosovo va establir el “Grup de Treball InterMinisterial sobre el tractament del passat i la reconciliació” que redactarà la estrategia nacional de justícia de transició, YIHR KS ha assumit la responsabilitat del grup de restauracions. Per una altra banda, YIHR KS organitza el projecte “Visita a Kosovo” amb la finalitat de millorar les comunicacions entre els i les joves de les diferents ètnies. Des de 2004, YIHR KS ha estat involucrat en els processos d’elaboració de la llei de lluita contra la disciminació i més tard en el procès de modificació de les lleis discriminatòries.

picpluseast

PLUSEAST es va crear el 2016 i és una associació sense ànim de lucre que treballa a partir de la idea “Des de l’Est a l’Oest” com una reflexió de la seva missió: la promoció de la cultura i l’art contemporani de l’est d’Europa a Portugal i a d’altres països europeus. PLUSEAST vol donar suport i visibilitat a la diversitat i al pluralisme cultural de les regions de l’est d’Europa, des del Bàltic fins als Balcans, des de Polònia fins a Rússia, considerant essencial que les relacions entre els membres de la UE siguin més estretes així com es potenciïn les relacions amb els països de l’est veïns.

ck ns logo

La Creu Roja de Novo Sarajevo (CKNS) és una organització humanitària sense ànim de lucre. Els seus principis són: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, servei voluntari, unitat i universalitat. La Creu Roja, amb la seva comunitat local Novo Sarajevo, realitza moltes activitats durant l’any, celebra festes tradicionals i enfoca la seva tasca en l’educació dels més joves. Els joves que participen a Creu Roja estan involucrats no només a l’estructura de l’entitat i són els principals titulars de totes les activitats que es duen a terme com: primers auxilis, anti-trata, salut reproductiva, promoció de valors humans, donació de sang i moltes d’altres.

cropped-imageedit_1_6661133937

Vojvodina Civic Centre és una entitat amb la missió d’afirmar els valors de la societat civil, amb la prioritat de promoure i protegir els drets humans, el desenvolupament d’un diàleg crític sobre la situació a la regió durant els anys 90 i incloent als joves en processos sociopolítics a través de l’activisme juvenil. Implementa activitats en tres sectors: Estat de Dret, justícia transicional i tractament del passat, Educació Informal i Activisme per la protecció dels drets humans. Durant els últims anys, s’han organitzat de forma independent o amb socis, a través de programes de visites regionals, projeccions de pel·lícules públiques, marcant dates importants del passat recent de la guerra, visites a centres conmemoratius, produït documentals, debats públics i una campanya de promoció pública amb molt d’èxit que va tenir com a resultat la creació d’una unitat que forma part del servei comunal oficial de la ciutat amb la tasca d’eliminar tots els graffities d’odi de Novi Sad.

Centre_Obert_Rialles

El servei del Centre Obert Rialles és un servei diürn preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps lliure, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant un treball individualitzar, grupal, familiar, de treball en xarxa i amb la comunitat. Té per objectiu proporcionar atenció a tots els menors en situació de risc, afavorint el seu desenvolupament personal i la integració social i l’adquisició d’aprenentatges, amb la prevenció i evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant els dèficits socioeducatius.

maristas-RGB

Marista TIP Tanoda és una Tanoda de titularitat dels germans Maristes (Mária Iskolatestvérek) que es troba a Karcag, una petita ciutat de la part est d’Hongria. Aquesta ciutat té uns 20.000 habitant i aproximadament un 20% de la població és gitana. Hi ha dos barris marginals als dos extrems de la ciutat on el risc de discriminació és molt alt. La Tanoda es va fundar el 2003 per compensar les carències d’aquests barris, especialment en el tema social i educatiu. Acull a nens i nenes des de 5è de Primària (10 anys) fins a joves que estan finalitzant l’escola professional o el batxillerat (18 anys). Les activitats que es realitzen fora de l’horari escolar tenen un caràcter preventiu i volen potenciar les competències socials, personal, educatives lúdiques i identitàries. Es dóna especial importància al seguiment escolar per a poder finalitzar els estudis de batxillerat o professionals de manera satisfactòria.

 

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: