2014/2015

Memòria històrica. Santa Coloma, setembre de 2014; Sarajevo, març de 2015.

Projecte de movilitat juvenil entre joves de Santa Coloma de Gramenet i Sarajevo on s’han tractat temes com l’intercanvi cultural, la ressolució pacífica de conflictes i la memòria històrica. L’intercanvi es va emmarcar en la commemoració del 75è aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola a Santa Coloma de Gramenet. Les activitats van ser creades per les i els pròpies participants durant un procès de formació de 4 mesos de duració previs a la setmana de l’intercanvi. Les activitats van incloure una gimcana fotogràfica per les zones històriques de la guerra tant a Santa Coloma com a Sarajevo, cultura i gastronomia local, visites a exposicions (Batalla de l’Ebre i Srebrenica), esportives i de dinàmiques participatives.

Objectiu principal

Establir relacions amb joves d’altres països, conèixer la seva cultura, tradicions, història, forma de vida, preocupacions, compartint experiències, coneixements i inquietuts i contrastant-les amb les pròpies per obrir-se social, cultural i interiorment facilitant acabar amb els tòpics i estereotips.

Resultats obtinguts

– Coneixement de la memòria històrica i els aspectes, polítics i històrics, dels països que conformen els Balcans i també del nostre propi país des d’una perspectiva diferent, a través dels joves.

– Impulsat el respecte internacional de la història, la cultura, la societat… entre els ciutadans de diferents països.

– Incidència en la cultura de pau, resolució de conflictes, pau positiva, drets humans i el treball en valors.

– Apresos els processos de realització d’un projecte aconseguint autogestionar-se de forma autònoma creant projectes futurs.

– Establerts llaços d’amistat entre els dos grups, apreses competències emocionals, relacionals, socials i moral amb joves d’altres cultures i formes de vida com a manera d’enriquiment personal i per a futures trobades amb altres grups.

 

 

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: